Censurlov

Som biograf er vi i Nordisk Film Biografer underlagt nogle censurbestemmelser, som vi er sat til at håndhæve. Medierådet vurderer film, der skal vises i danske biografer og giver dem en mærkning (censur). Mærkerne viser, om filmen kan være skadelig for børn, ikke om den er sjov at se. Selv om en film er "Tilladt for alle" kan den meget nemt være både uforståelig og kedelig for de små.

Børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge med en voksen, dvs. én, der er fyldt 18 år.

Der er forskel på børns fortrolighed med filmmediet. Det er rådets intention at voksne i højere grad skal tage stilling til, hvilken oplevelse barnet skal have end hænge sig i aldersgrænser. Medierådets aldersgrænser skal derfor fungere som vejledning til voksne i vurderingen af, hvad barnet kan se, men det er forældrenes ansvar.

Der er fire forskellige mærkninger/aldersgrænser:

Tilladt for alle

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Tilladt for børn over 11 år - børn over 7 år kan se den ledsaget af en voksen (over 18 år).

Tilladt for børn over 15 år - børn over 7 år kan se den ledsaget af en voksen (over 18 år).

Det betyder altså, at vi ikke kan afvise børn over 7 år, hvis de er i følge med en voksen. Hvis vi i vores billetsalg kan se, at der er tale om børn, som ikke bør se denne film (uanset om de må eller ej), vil vi dog tale med forældrene om dette og tilråde forældrene at vælge en anden film.

Hvis forældrene insisterer på, at de skal se filmen, kan vi dog ikke nægte dem det (med argumentation i censurbestemmelserne), men må appellere til deres fornuft.